menu close menu

Kronika e misionit

18.06.17 – Shtegtimi këmbë në Flüeli Ranft

Tash disa vite Misioni ynë organizon meshë te “Bruder Klaus” në Flüeli Ranft. Këtë vit shtegtuan këmbë rreth 5 orë 20 besimtarë tanë. Mesha ishte në Kapelën e poshtme në Flüeli, e në pretkun e rastit Don Agimi foli mbi dëshminë dhe shenjtërinë e shën Nikollës nga Flüeli, si dhe kuptimin e shtegtimit. Këtë vit […]

read more

11.06.17 – Festa e Kungimit të parë në Emmenbrücke

Për fëmijët të cilët e kanë marrë kungimin e parë në famullitë zvicerane, organizuam si çdo vit festën e Kungimit të parë, në mënyrë që t’i falënderojmë dhe urojmë për pjesëmarrjen në katekizëm edhe pranë Misionit tonë. Pas meshës është organizuar dreka për të gjithë fëmijët e katekizmit dhe prindërit e tyre në St. Michael.

read more

30.05.17 – E martja e Shna Ndout dhe Apero

Pas meshës në Littau ishte apero për të gjithë besimtarët e pranishëm dhe bashkëpunëtorë të ftuar nga famullia në Littau. Forumi i grave ishte në krye të organizimit me shumë gra të cilat kanë përgatitur edhe kësaj radhe ushqime tradicionale. Si për çdo të marte, edhe sot ishte bekimi i fëmijëve dhe të gjithë të […]

read more

14.05.17 – Festa e Nënës, në St. Michael në Luzern.

Si për çdo vit, morën pjesë rreth 150 gra, të cilat në pjesën argëtuese i shoqëroi këngëtarja e mirënjohur Irma Libohova me këngë të bukura dhe me një entuziazëm që për të gjithë ishte një kënaqësi e veçantë. Forumi i grave “Nëna e Këshillit të Mirë” kishte përgatitur me shumë gëzim ëmbëlsira të ndryshme, ndërsa […]

read more

13.05.17 Ndarja e sakramentit të krezmimit 33 kandidatëve në Emmenbrücke.

Meshën në orën 12.00 e udhëhoqi Mons. Dodë Gjergji, ipeshkvi ynë, në bashkëmeshim me don Marjan Demaj, don Albert Demaj dhe don Agimin. Pjesëmarrja e besimtarëve ishte e mirë. Me këtë rast Mons. Doda e dha porosinë e vet të rastit duke nxitur kandidatët që të gëzohen se kjo ditë e vulos Shpirtin Shenjt në […]

read more

6.05.17 Takimi i grave të Misioneve: Luzern – Stuttgart

Më 6 maj u mbajt takimi shpirtëror i grave nga Misioni i Stuttgartit me gratë nga Misioni ynë. Ky takim ishte në vazhdën e takimit të parë që u mbajt në Stuttgart, ndërsa kësaj radhe, gratë bashkë me motrat nga Luzerni u munduan që këtë takim ta organizojnë sa më mirë në St. Michael në […]

read more

29-30.04.2017- Shëtitje e Korit në Venezia-Padovë-Milano

Në fund të prillit, Kori i Misionit organizoj një shëtitje vjetore të cilën padyshim e meritojnë. Kësaj radhe vizituam Venedikun, pastaj Shenjtëroren e Shna Ndout në Padovë dhe Milanon. Duke i falënderuar për angazhimin e tyre në këndim e lexim gjatë meshëve, edhe me këtë rast, ftojmë anëtarë të rinj që t’i bashkëngjiten Korit dhe […]

read more

Meshë falënderimi për Lumturimin e Martirëve Shqiptarë

E kremtja e Krishtit Mbret në Luzern u shënua në shenjë falënderimi Zotit për Lumnimin e Martirëve të Komunizmit në Shqipëri. Shumë nga martirët, fjalët e fundit i kishin: “Rroftë Krishti Mbret!” Një përputhje e bukur për të kujtuar martirët. Në përgatitjen e këtij kremtimi, ishin të angazhuar besimtarë të moshave të ndryshme, të cilët […]

read more

Takimi i grave në lutje

16.10. Në qendrën tonë në Luzern është mbajtur takimi i rregullt shpirtëror për gratë, organizuar nga don Agimi dhe motrat. Meditimin me temën “Zoja Rruzare dhe roli i saj në jetën tonë” e udhëhoqi don Agimi. Ai bëri bëri një paraqitje të mirë ndër tjera duke e lidhur figurën e Zojës, me momentin e jashtëzakonshëm […]

read more

Akademi kushtuar Nënë Terezës

24.09. Pjesa e parë e kësaj Akademie, organizuar nga tri Misionet tona në Zvicër dhe Shoqata Humanitare Nënë Tereza me seli në Luzern, filloj në Arkivin Kantonal të Luzernit ku u shpalosën letra origjinale dhe dokumente tjera që bënin fjalë për jetën e saj, pastaj, letra të saja që kishte shkëmbyer me njerëzit dhe fëmijët […]

read more

Shenjtërimi i Nënë Terezës – Mesha e falënderimit

11.09. Mesha në Emmenbrücke në shenjë falënderimi për shenjtërimin e Nënë Terezës. Me rastin e Shenjtërimit të Nënë Terezës, Misioni ynë, përveç pjesëmarrjes në këtë festë në Romë, një javë më vonë, organizoj meshën e falënderimit. Mori pjesë numër i madh besimtarësh, ndër ta edhe përfaqësues nga Ambasada e Kosovës, Institucione tjera lokale nga Kantoni […]

read more

Shtegtimi ynë në Romë – Nga Nënë Tereza te Nëna e Hyjit  

Me 2-5 shtator, Misioni Katolik Shqiptar në Luzern shtegtoj ne Romë me rastin e shenjtërimit të saj. Në këtë shtegtim nga Misioni ynë morën pjesë 120 besimtarë, me ne ishte edhe sakristani i famullisë së Shën Mihillit Kurt Bircher, ndërsa ka patur edhe shumë besimtarë të tjerë që kanë udhëtuar me mjete private. Shkuam për ta takuar në Romë, tani lutemi që ta takojmë tek njerëzit në nevojë dhe t’i ndihmojmë ata me zemrën e saj. Ditën e […]

read more