menu close menu

Leximet e së dielës

JAVA E XXIV GJATË VITIT – A

| Kommentare deaktiviert für JAVA E XXIV GJATË VITIT – A

Leximi i parë ( Sir 27,27-28,7 ) Falia padrejtësisht të afërmit tënd e, kur të lutesh, mëkatet e tua do të falen Lexim prej Librit të Siracidit Kush e zbaton synimin e mbrapshtë, mbi të ai kthehet e nuk e di se nga i ka ardhur. Përqeshja e poshtërimi s´i ndahen krenarit dhe hakmarrja i […]

read more

JAVA E XXII GJATË VITIT – A

| Kommentare deaktiviert für JAVA E XXII GJATË VITIT – A

Leximi i parë ( Jer 20, 7-9) Fjala e Zotit u bë për mua poshtërim dhe përqeshje gjithë ditën! Lexim prej librit të Jeremisë profet Më ngashënjeve, o Zot, dhe unë lejova të ngashënjehem, qe më i fortë se unë dhe më mbizotërove.U bëra gazi i ditës, të gjithë më përqeshin. Sa herë që më duhet ta […]

read more

JAVA E XIV GJATË VITIT- A

Leximi i parë (Zak 9, 9-10) Ja, mbreti yt po vjen te ti, i përvuajtur. Lexim prej Librit të Zakarisë profet Gëzo me gjithë shpirt, Bija e Sionit, galdo, Bija e Jerusalemit! ja, mbreti yt, po vjen te ti: është i drejtë e Shpëtimtar, por i përvuajtur e në shpinë të gomarit, në shpinë të […]

read more

JAVE E XII VITI – A

Leximi i parë (Jer 20, 10-13) Zoti e çliroi shpirtin e të varfërit nga dora e keqbërësve. Lexim prej Librit të Jeremisë profet Tha Jeremia: I dëgjoja shpifjet e shumëve, tmerr gjithkund përreth:‘Paditeni! Le ta padisim!’ Të gjithë dashamirësit e mi vërenin rënien time: ‘Ndoshta do të lejojë të gënjehet! Do të ngadhënjejmë mbi të, […]

read more

Leximet  e Trinisë Shenjte Vitit – A

Leximi i parë ( Dal 34, 4-6. 8-9) Zoti, Zoti, Hyji i mëshirshëm ei butë. Lexim prej Librit të Daljes Në atë kohë, Moisiu i latoi dy rrasa guri si të parat; u çua me natë e u ngjit në malin Sinai me dy rrasat në dorë siç i kishte urdhëruar Zoti. Atëherë Zoti zbriti […]

read more

JAVA E GJASHTË E PASHKËVE  E DIELË – A

Leximi i parë (Vap 8, 5-8, 14-17) I vënin duart mb ita dhe ata merrnin Shpirtin Shenjt Lexim prej Veprave të Apostujve Kështu Filipi zbriti në qytet të Samarisë dhe filloi të predikojë Mesinë. Turmat ua vinin veshin me kujdes mësimeve të Filipit, sepse i dëgjonin dhe i shikonin shenjat e mrekullueshme që bënte. E njëmend, […]

read more

JAVA E PESTË E PASHKËVE  E DIELË – A

Leximi i parë (Vap 6, 1- 7) I zgjodhi shtatë vetë plot me Shpirt Shenjt. Lexim prej Veprave të Apostujve Në atë kohë, me të rritur të numrit të nxënësve, filluan ankesat e hebrenjve që flisnin greqisht kundër hebrenjve vendas pse në shërbimin e përditshëm po i linin pas dore vejushat e tyre. Atëherë të […]

read more

JAVA E TRETË E PASHKËVE  E DIELA – A

Leximi i parë (Vap 2,14. 22,33) S`ishte e mundur që vdekja ta mbante nën sundimin e vet. Lexim prej Veprave të Apostujve Atëherë Pjetri bashkë me të Njëmbëdhjetët u çua në këmbë, e ngriti zërin dhe tha: “Burra judeas dhe ju të gjithë që banoni në Jerusalem, mirë ta dini këtë gjë e me kujdes […]

read more

E DIELA E LARIT VITI A-B-C

Leximi i parë (Is 50,4-7) Fytyrën time nuk e largova nga të sharat e të pështymat Lexim prej Librit të Isaisë profet Zoti Hyj ma dha një gjuhë të ditur që të di ta përforcoj me fjalë të lodhurin. Çdo mëngjes veshin ma zgjon që të dëgjoj siç dëgjon nxënësi. Zoti Hyj ma hapi veshin, […]

read more

 JAVA E PESTË  E  KRESHMEVE E DIELA – A

Leximi i parë (Ez 37, 12-14) Do t`jua japshpirtin tim dhe ju do ta rifitoni jetën Lexim prej Librit të Ezekielit profet Kështu thotë Zoti Hyj: Ja, unë do t’i hap varret tuaja dhe do t’ju nxjerr nga varret tuaja, o populli im, dhe do t’ju shtie në tokën e Izraelit. Do ta dini se […]

read more

JAVA E KATËRT E KRESHMEVE E DIELA – A

  Leximi i parë (1Sam 16, 1.4 6-7. 10-13) Samueli e mori bririn dhe e shuguroi Davidin midis vëllerzërve të tij. Lexim prej Librit të parë të Samuelit Në ato ditë, Zoti i tha Samuelit: “Deri kur do ta vajtosh  Saulin pasi unë e flaka tej që të mos mbretërojë mbi Izrael? Mbushe bririn tënd […]

read more

JAVA E TRETË E KRESHMEVE E DIELË – A

Leximi parë (Dal 17, 3-7) Na jep ujë për të pirë. Lexim  prej Librit të Daljes Në ato ditë, populli hoqi keq për ujë dhe nynykatte kundër Moisiut: “Përse na bëre të dalim prej Egjiptit për të na vrarë ne, fëmijët tanë dhe bagëtitë tona”? Moisiu iu drejtua Zotit me këto fjalë: “Çfarë të bëj […]

read more