menu close menu

Kronika e misionit

Meshë falënderimi për Lumturimin e Martirëve Shqiptarë

E kremtja e Krishtit Mbret në Luzern u shënua në shenjë falënderimi Zotit për Lumnimin e Martirëve të Komunizmit në Shqipëri. Shumë nga martirët, fjalët e fundit i kishin: “Rroftë Krishti Mbret!” Një përputhje e bukur për të kujtuar martirët. Në përgatitjen e këtij kremtimi, ishin të angazhuar besimtarë të moshave të ndryshme, të cilët […]

read more

Takimi i grave në lutje

16.10. Në qendrën tonë në Luzern është mbajtur takimi i rregullt shpirtëror për gratë, organizuar nga don Agimi dhe motrat. Meditimin me temën “Zoja Rruzare dhe roli i saj në jetën tonë” e udhëhoqi don Agimi. Ai bëri bëri një paraqitje të mirë ndër tjera duke e lidhur figurën e Zojës, me momentin e jashtëzakonshëm […]

read more

Akademi kushtuar Nënë Terezës

24.09. Pjesa e parë e kësaj Akademie, organizuar nga tri Misionet tona në Zvicër dhe Shoqata Humanitare Nënë Tereza me seli në Luzern, filloj në Arkivin Kantonal të Luzernit ku u shpalosën letra origjinale dhe dokumente tjera që bënin fjalë për jetën e saj, pastaj, letra të saja që kishte shkëmbyer me njerëzit dhe fëmijët […]

read more

Shenjtërimi i Nënë Terezës – Mesha e falënderimit

11.09. Mesha në Emmenbrücke në shenjë falënderimi për shenjtërimin e Nënë Terezës. Me rastin e Shenjtërimit të Nënë Terezës, Misioni ynë, përveç pjesëmarrjes në këtë festë në Romë, një javë më vonë, organizoj meshën e falënderimit. Mori pjesë numër i madh besimtarësh, ndër ta edhe përfaqësues nga Ambasada e Kosovës, Institucione tjera lokale nga Kantoni […]

read more

Shtegtimi ynë në Romë – Nga Nënë Tereza te Nëna e Hyjit  

Me 2-5 shtator, Misioni Katolik Shqiptar në Luzern shtegtoj ne Romë me rastin e shenjtërimit të saj. Në këtë shtegtim nga Misioni ynë morën pjesë 120 besimtarë, me ne ishte edhe sakristani i famullisë së Shën Mihillit Kurt Bircher, ndërsa ka patur edhe shumë besimtarë të tjerë që kanë udhëtuar me mjete private. Shkuam për ta takuar në Romë, tani lutemi që ta takojmë tek njerëzit në nevojë dhe t’i ndihmojmë ata me zemrën e saj. Ditën e […]

read more

Fillimi i vitit të ri shkollor

28.08. Në Emmenbrücke, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor, u bë bekimi i fëmijëve dhe i mjeteve të tyre shkollore. Në mbarim të meshës, fëmijëve iu dhurua nga një libër i së Lumes Nënë Tereza e cila një javë më pas do te shpallet shenjte. Libri për fëmijë ishte dhuratë nga Shoqata […]

read more

Vizita dhe mesha ne Sion WS

20.06. Vizituam bashkësinë e besimtarëve tanë në Sion, këtë grigjë të vogël, por shumë të dashur dhe të përzemërt. Këtë bashkësi me kënaqësi e vizitojmë 3-4 herë gjatë vitit. Me këtë rast për herë të parë kemi vizituar qytetin e Sionit, ndër tjera, Baziliken e Zojes e ndertuar ne mes shekujve 11 dhe 13! Ne […]

read more

Shtegtimi këmbë në Flüeli

18.06. Përvoja tjetër e bukur e shtegtimeve këmbë këtë vit ishte ajo në Shenjtëroren e Bruder Klaus në Flüeli-Sachseln.  Tash e disa vite, në qershor organizohet meshë në Flüeli. Këtë vit, disa besimtarë shtegtuan këmbë, disa nga Root e disa të tjerë që iu bashkuan nga Hergiswil. Ndër ta edhe don Agimi. Nisja ishte herët […]

read more

Festa e kungimit të parë

12.06. Në Meshën shenjtë në Emmenbrücke u shënua festa e fëmijëve që këtë vit kanë marrë Kungimin e parë. Në festë ishin 13 fëmijë që për herë të parë morën Krishtin në zemër. Pas Meshe ishte dreka e përbashkët edhe me të gjithë fëmijët tjerë që këtë vit kanë frekuentuar mësimin e fesë nëpër qendra të […]

read more

Krezmimi në Misionin tonë

04.06.  Dita e krezmimit në Misionin tonë përherë është festë e bukur e cila bashkon shumë besimtarë nga anë të ndryshme të Zvicrës e më gjerë. Natyrisht, nxënësit të cilët kanë vijuar mësim besimin nëpër famullitë e tyre vendore këtu në Zvicër, pas një përgatitje disa mujore edhe nga Misioni ynë, përfitojnë të mësojnë lutje […]

read more

Shtegtimi në Einsiedeln

28.05. Misioni ynë në muajin maj, bëri një përvojë të re të shtegtimeve në vendet e shenjta. Një grup besimtarësh, nën udhëheqjen e Pjetër Gjonit, nga Luzerni shtegtoj këmbë për në Einsiedeln. Shtegu i gjatë 48 km. (Përveç pjesës që ishte e pa kalueshme për këmbësor nga Goldau deri në Sattel e që u realizua […]

read more

Dita e Nënës

 14.05. Motrat së bashku me gratë e forumit “ Zoja e Këshillit të Mirë” pranë Misionit në Luzern, organizuan festën e ditës së Nënës, ku, si për çdo vit në këtë ditë tradicionale, morën pjesë një numër i madh i grave. Përveç gjithë atmosferës festive, me këtë rast ishte darka e organizuar për të cilën […]

read more