menu close menu

Lajmërime

Kalendari Familjar 2020

read more

Libri i jetës

Çështja e jetës është një e mirë që i përfshin të gjitha qeniet, porse është vetëm njeriu, i cili është i vetëdijshëm për këtë gjë dhe i vetmi ka aftësinë të reflektojë mbi këtë argument. Shkrimi i shenjtë na zbulon se Krijuesi ynë është Ai që na ndihmon ta kuptojmë faktin se kush jemi, por […]

read more

Zemra e Krishtit dhe Zemra e Zojes

E KREMTJA E ZEMRËS SË KRISHTIT (E premtja pas të dielës së II pas Rrëshajëve) Festa e Zemrës së Shenjtë të Krishtit, që adhurohet shumë edhe në popullin tonë, është relativisht e kohës së vonshme, edhe pse devocioni ndaj Zemrës së Krishtit është i njohur para se të aprovohej kjo festë nga Kisha, dhe para […]

read more

Nënë Tereza: “Për Shqipërinë time”

A mund të ketë, në këtë rruzull, njeri pa prejardhje familjare dhe pa prejardhje kombëtare, apo pa qenë pjesë e një kombi dhe familjeje? Kjo pyetje, nga pak dramatike, na e shpalos dhe një të vërtetë të madhe për Nënën Tereze: po, ajo është bijë shqiptare, e rritur deri në moshën 18-vjeçare në familjen e […]

read more

ENGJËJT

Muaji tetor, përveç se veçohet si muaji i Zojës Rruzare, është edhe muaji i engjëjve. Më 2 tetor, Kisha feston ditën e Engjëllit Rojës. Kësaj feste i paraprinë festa e Kryeengjëjve, që shënohet me 29 shtator. Duke marrë para sysh rëndësinë e engjëjve në jetën e Kishës dhe të njerëzve, ky shkrim modest synon të […]

read more

Ngjyrat liturgjike

Ngjyrat dhe petkat liturgjike në përgjithësi shprehin natyrën dhe kohërat e ndryshme të festave që kremtojmë gjatë vitit kishtar. Edhe pse për një kohë të gjatë ngjyrat nuk kanë luajtur ndonjë rol të veçantë, me kohë, edhe ato kanë marrë rëndësinë e vet në përdorimet liturgjike dhe u është dhënë kuptim i qartë për porosinë […]

read more