menu close menu

Leximet e së dielës

JAVA  E TRETË E ARDHJËS E  DIEL A

Leximi i parë  (Is 35, 1-6.8.10) Hyji ynë pp vjen për të na shëlbuar. Lexim prej librit të Isaisë profet Le të gëzojnë vendet e shkreta e të papërshkueshme, le të galdojë shkretëtira e të lulëzojë si lili! Le të bulëzojë e le të lulëzojë, le të gazmojë, në hare të shpërthejë! Iu dhurua lavdia […]

read more

JAVA E DYTË E ARDHJES E DIELË – A

Leximi i parë (Is 11,1-10) Do ti gjykojë me të drejtë të skamnorët Lexim prej librit të Isaisë profet Në atë ditë, një pinjoll do të dalë nga trungu i Jeseut, një pip i zgjedhur do të piptojë nga rrënja e tij. Në të do të pushojë shpirti i Zotit, shpirti i urtisë e i […]

read more

E DIELA E PARË ARDHJES – A

  Leximi i parë (Is 2, 1-5) Zoti i bashkon të gjithë popujt në paqen e amshuar të Mbretërisë së Hyjit. Lexim prej librit të Isaisë profet Vegimi që pa Isaia, biri i Amosit, në lidhje me Judenë e Jerusalemin. Do të ndodhë në kohën e ardhshme: mali i Shtëpisë së Zotit do të vendoset […]

read more

Diela E XXXIV Gjatë Vitit (C) – Krishti Mbret

Leximi i parë   (2 Sam 5, 1-3) Ata e lyen Davidin mbret përmbi Izraelin Lexim prej Librit të dytë të Samuelit Në ato ditë, erdhën të gjitha fiset e Izraelit te Davidi në Hebron dhe i thanë: “Ja, ne jemi ashti yt dhe mishi yt. Po edhe më parë, kur Sauli ishte mbreti ynë, ishe […]

read more

JAVA XXXIII – E DIEL viti – C

Leximi i parë (Mal 3, 19-20) Do t’ju lindë dielli i drejtësisë. Lexim prej Librit të Malakisë profet Ja, po vjen dita e ndezur flakë porsi furra! Të gjithë krenarët dhe ata që bëjnë prapësi do të jenë kashtë. Do t’i djegë Dita që po vjen – thotë Zoti i Ushtrive – e s’do t’u […]

read more